Yaskawa introducerer sin ”Smart Pattern” software for hurtig og enkel programmering af cobot palletering

Operatøren indlæser bevægelsesmønstret ved at håndføre Yaskawa’s HC20 cobot gennem processsen

Alle robot/cobot leverandører har endelig fundet ud af, at man må have brugervenlige løsninger til også at løse mere komplekse udfordringer. Man kan sige, at robot- cobot-programmering begynder at gå i en mere app-baseret retning, hvor en række standard programmeringer allerede ligger forprogrammeret i softwaren. Yaskawa ’s Smart Pattern software er eksempel på dette.

Smart Pendant for Controller Programming

Yaskawa’s nye pad-baserede teach-pendant

Når emner eller kasser f.eks. skal tages fra en rullebane og flyttes til en palle, skal de placeres så pallen udnyttes bedst muligt. Hvis operatøren har svært ved at gennemskue dette, kan man få et palleterings-mønster program til at hjælpe med dette. Selve løftet justerer operatøren selv baseret på en rygmarvsfornemmelse som opnås når man begynder at løfte emnet/kassen.

Manuel kassehåndtering

Når en cobot skal foretage samme øvelse skal den ikke kun kende palleteringsmønstret men også alle informationer om selve emnet: dimensioner, vægt og ikke mindst en eventuel skæv vægtfordeling i forhold til formatet.  Hvis man anvender en suge-griber skal vægten også anvendes til at justere suget, ligesom griberen ikke skal gribe centralt hvis vægtfordelingen er skæv. Bevægelseshastigheden skal også justeres i forhold til emnerne så de flyttes så hurtigt som muligt men ikke så hurtigt at en kasse bliver flået i stykker eller slynget ud i rummet.

Med Yaskawa’s nye Smart Pattern program kodes emnets dimensioner hurtigt ind i styrecomputeren (eller hentes fra datasen) og griberposition, sugeeffekt, bevægelsesmønster og hastighed læses ind i styrecomputeren ved at operatøren indledningsvis håndfører cobotten gennem hele opgaven. Aftagningsdata, bevægelsesmønster og pålægningsdata kan lagres i styrecomputeren og hentes frem igen til senere brug. En programmeringsproces som tidligere kunne tage timer klares nu på nogle minutter.

Robin Lindor fra Yaskawa Nordic programmerer en Yaskawa cobot ved at trykke på lagringstasterne på robotarmenes led

Du kan se en Yaskawa Smart Pattern video her

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon tager 3 nyheder fra Fespa til Sign, Print & Pack

Sign & Print besøgte Canon på Fespa og talte med Hans Dalmeijer, som viste rundt på standen og var vældig begejstret for 3 store nyheder: Den nye UVgel FLXfinish+ trykfarve Canons hurtigste flatbed printer til dato – Arizona 6100 Mark II Prisma XL Suite – en ny og avanceret workflow-software Hans Dalmeijer fortæller: ”Canons Colorado […]

Publicerat av: 

Veo Robotics lancerer FreeMove softwaren som kan gøre alle industrirobotter til cobotter

Forskellen mellem industrirobotter og de nuværende cobotter er, at de sidstnævnte ikke behøver nogen sikkerhedsafskærmning fordi de arbejder med et begrænset arbejdsmoment kombineret med en suveræn bremseevne. Dette giver visse begrænsninger på cobottens lasteevne eller bevægelseshastighed, og ingen cobotter flytter i dag mere end 25 kg.

Publicerat av: 

Den bedste løsning kommer fra samspillet mellem maskiner, software og rådgivning. Derfor fokuserer Canon også på software og rådgivning på septembers Sign, Print & Pack messe i Odense

”Canon har et meget bredt program af både ark- og rulle-fødede professionelle produktionsprintere, men maskinerne alene gør det ikke, fordi uden den rigtige software og professionelle rådgivning er det ikke sikkert, at brugeren får den optimale løsning. Derfor vil vi på Sign & Print i Odense vise, hvordan vi kan tilbyde den bedste totalpakke baseret på en kombination af maskiner, software og den rigtige rådgivning.”

Publicerat av: 

Yaskawa introducerer sin ”Smart Pattern” software for hurtig og enkel programmering af cobot palletering

Alle robot/cobot leverandører har endelig fundet ud af, at man må have brugervenlige løsninger til også at løse mere komplekse udfordringer. Man kan sige, at robot- cobot-programmering begynder at gå i en mere app-baseret retning, hvor en række standard programmeringer allerede ligger forprogrammeret i softwaren. Yaskawa ’s Smart Pattern software er eksempel på dette. Når […]

Publicerat av: 

Sign/Service leverer et bredt udvalg af folier og færdige produkter til forhandlere i den grafiske industri

Sign/Service blev etableret for 31 år siden i Hedensted med det formål at markedsføre en bred vifte af folieprodukter. Siden er virksomheden vokset så den i dag er en af Danmarks førende leverandører af flere internationale mærkevarer som f.eks. 3M, Mactac og Decal. Direktør Benny Eriksen siger: ”Der er omkring 800 mindre grafiske virksomheder som […]

Publicerat av: